Niste prijavljeni. Prijava »
  • Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja za stranke

1. Splošno

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. S spletno trgovino www.obnovljiviviri.com (v nadaljevanju kot »spletna trgovina«) upravlja OBNOVLJIVI VIRI, Matjaž Jamnik s.p., ponudnik storitev elektronskega poslovanja (v nadaljevanju kot »Trgovec«).
Z registracijo v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter uporabniško geslo, ki ga določi uporabnik sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da je polnoletna, popolno poslovno sposobna oseba. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z nakupom izdelka uporabnik postane kupec.
S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med Trgovcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.

2. Dostopnost informacij

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:
- podatki o identiteti Trgovca (predvsem firma in sedež družbe ter številka registra, kjer je družba vpisana);
- kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s Trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.);
- informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;
- informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;
- način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;
- informacije o načinu plačila;
- podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;
- informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
- informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika;
- informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi Trgovca za stike z uporabniki.

3. Ponudba izdelkov, rok dobave in prevzem

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira.
Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je 2 delovna dneva za dostavne naslove v Sloveniji, razen če Pošta Slovenije na posamezni dostavni naslov dostavlja kasneje (glej točko 10.). Za ostale izdelke velja za dostavne naslove v Sloveniji rok dobave, ki je naveden ob izdelku v spletni trgovini. Vsak izdelek iz spletne trgovine je dostopen v razumljivem roku.
Uporabnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi enega od naslednjih načinov prevzema izdelkov:
osebno na sedežu družbe, v tem primeru se ne plača poštnih stroškov;
po poštnem povzetju, v tem primeru se plačajo tudi poštni stroški.

4. Načini plačila

Trgovec uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:
- z gotovino ob prevzemu, v tem primeru velja spletna cena (glej točko 5.);
- z vnaprejšnim nakazilom kupnine na transakcijski račun Trgovca po izdelani ponudbi oz. predračunu, v tem primeru velja spletna cena (glej točko 5.);
- s plačilno oziroma kreditno kartico (BA, Maestro, Diners Club, Eurocard/Mastercard, Visa, American Express);

5. Cene

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike spletne trgovine Trgovca. Na spletno ceno so možni pribitki, glede na izbrani način plačila (glej točko 4.).
Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in ne vsebujejo DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Cene v spletni trgovini B2B ne vsebujejo DDV oziroma je ta podatek izrecno naveden. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave (glej točki 3. in 10.).Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.
Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Kljub izjemnim naporom, da bi Trgovec zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru iz prejšnjega stavka in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, to je od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila, bo Trgovec:
uporabniku (kupcu) to sporočil in ga obvestil o novih cenah, uporabnik (kupec) ima v takšnem primeru možnost svoje naročilo spremeniti ali ga deloma ali v celoti preklicati ali pa potrditi naročilo po novih cenah, vse brez dodatnih stroškov; oziroma
uporabniku (kupcu) omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko korist in zadovoljstvo.

6. Postopek nakupa

6.1. Naročilo sprejeto
Po oddaji naročila uporabnik (kupec) od Trgovca po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 1 ure od prejema tega obvestila ima uporabnik (kupec) možnost preklicati naročilo brez posledic. Razen možnosti preklica uporabnik (kupec) po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Uporabniku (kupcu) so v njegovem profilu na spletni strani Trgovca vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini posameznega naročila.

6.2. Naročilo potrjeno
Če uporabnik (kupec) naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Trgovec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Trgovec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira uporabnika (kupca) na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila Trgovec uporabnika (kupca) po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave. Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med uporabnikom (kupcem) in Trgovcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena (glej točko 7.).

6.3. Blago odpremljeno
Trgovec v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti uporabnika (kupca). V elektronskem sporočilu iz prejšnjega stavka Trgovec pouči uporabnika (kupca) tudi o politiki vračila izdelkov ter ga seznani s kontaktnimi osebami za primer pritožbe ali zamude pri dostavi.

7. Kupoprodajna pogodba

Trgovec uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku Trgovca in je uporabniku (kupcu) dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.
Kupoprodajna pogodba med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko Trgovec potrdi naročilo (glej točko 6.2.). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za Trgovca kot za uporabnika (kupca).

8. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov

Uporabnik (kupec) ima pravico, da v 15-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov Trgovcu na kontaktni elektronski naslov: obnovljivi.viri@tmail.si , sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Vrnitev kupljenih izdelkov Trgovcu v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe šteje za sporočilo o odstopu. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni uporabnika (kupca), je strošek vračila izdelkov Trgovcu.
Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu najkasneje v roku 30-ih dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec). Če je poštni paket, s katerim je uporabnik (kupec) prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije (glej točko 15.). Možnost vračila ne velja za programsko opremo, avdio in video nosilce ali če je uporabnik (kupec) odprl varnostni pečat.
Za vrnjene izdelke Trgovec uporabniku (kupcu) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek oziroma koriščeni darilni bon, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se uporabniku (kupcu) ne vrnejo. Vračilo vplačanega zneska izvrši Trgovec na osebni oz. transakcijski račun uporabnika (kupca).

9. Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev, navedenih na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi ob predstavitvi izdelka v spletni trgovini. Če v spletni trgovini informacije o garanciji ni, potem izdelek garancije nima.
Uporabnik (kupec) lahko garancijo uveljavlja pri Trgovcu ali pa neposredno pri proizvajalcu izdelka ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom. Proizvajalec oz. njegov pooblaščeni servis je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45-ih dneh od dne prejema izdelka v popravilo, sicer pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim izdelkom v brezhibnem stanju.

10. Dostava

Trgovec bo naročene izdelke dostavil uporabniku (kupcu) v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner Trgovca za dostavo pošiljk je DPD LOGISTICS. Trgovec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil učinkoviteje.
V primeru prevzema izdelkov po poštnem povzetju plača kupec tudi poštne stroške.

11. Varnost

Trgovec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Trgovec v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.
Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi Servisni center Activa. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Trgovca.
Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

12. Varstvo otrok

Trgovec v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Trgovec v spletni trgovini ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Trgovec brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom.
Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

13. Politika zasebnosti

Del teh Splošnih pogojev poslovanja je tudi Politika zasebnosti, ki je dostopna tule _____________

14. Mnenja uporabnikov in ocene izdelkov

Mnenja, komentarji in ocene izdelkov, ki jih podajo uporabniki ali obiskovalci, so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjene skupnosti uporabnikov.
Trgovec ne odgovarja za vsebino mnenj, komentarjev in ocen izdelkov, ki jih podajo uporabniki ali obiskovalci. Trgovec mnenja, komentarje in ocene pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča, žaljiva, obscena ali po mnenju Trgovca ne nudijo koristi drugim uporabnikom ali obiskovalcem spletne trgovine. Trgovec ne odgovarja za informacije v mnenjih, komentarjih in ocenah ter se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz teh informacij.
Z oddajo mnenja, komentarja ali ocene se uporabnik oziroma obiskovalec izrecno strinja s pogoji uporabe in Trgovcu dovoljuje objavo dela ali celotnega besedila v vseh elektronskih in drugih medijih. Trgovec ima pravico vsebino mnenja, komentarja ali ocene uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Trgovca, vključno z objavo v oglasih ali drugih trženjskih komunikacijah. Avtor mnenja, komentarja ali ocene hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja, komentarje ali ocene ter da te pravice brezplačno, neizključno in časovno neomejeno prenaša na Trgovca.

15. Odgovornost

Trgovec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Trgovec ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bo Trgovec uporabnika (kupca) obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila (glej točko 5.).
Čeprav se Trgovec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Trgovec od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. V primeru poškodovanja pošiljke to stori tako, da pošiljko prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. Trgovec bo skupaj s Pošto Slovenije poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

16. Pritožbe, spori in uporaba prava

Trgovec spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Trgovec ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav uporabnik (kupec) lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 01/600 60 44. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na elektronski poštni naslov: obnovljivi.viri@tmail.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Trgovec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Trgovec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani. Trgovec in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.
Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.
Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

17. Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Trgovec lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine Trgovca, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletne strani www.obnovljiviviri.com. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.
Uporabnik, ki se s spremembami in/ali dopolnitvami teh Splošnih pogojev poslovanja ne strinja, mora v roku osmih dni od objave obvestila o spremembi in/ali dopolnitvi Splošnih pogojev poslovanja preklicati svojo registracijo, sicer se po izteku tega roka šteje in nasproten dokaz ni dopusten, da uporabnik spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja sprejema. Preklic registracije se naredi tako, da uporabnik s pisno izjavo Trgovcu sporoči preklic.
Splošne pogoje poslovanja je sprejel direktor Trgovca, v Ljubljani, dne 27.01.2011

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov v naši spletni trgovini!

Pogoji poslovanja za partnerje

POGOJI POSLOVANJA ZA PARTNERJE (PPP)

Pogoji poslovanja predstavljajo osnovo operativnega sodelovanja s partnerji in temeljijo na obligacijskem zakoniku, Zakonu o varstvu potrošnikov ter poslovni politiki družbe OBNOVLJIVI VIRI, Matjaž Jamnik s.p. (prodajalec). Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, glede na podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti kupec, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za kupce, ki so fizične osebe po tem odstavku veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov. Za kupca, ki je pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu. Če je tak kupec podpisnik pogodbe o sodelovanju z družbo OBNOVLJIVI VIRI ali če kupuje za nadaljnjo prodajo ga imenujemo partner.
PPP služijo kot pomoč pri poslovanju s partnerji in kupci v vseh primerih, ko ni sklenjenega drugega pogodbenega odnosa. Vse dobave in storitve temeljijo izključno na PPP razen v primeru drugačnih dogovorov, sklenjenih v pisni obliki.

a. Cenik

Cenik predstavlja osnovno informacijo, s katero prodajalec informira kupca o ponudbi, ceni in polni identifikaciji blaga. Vse navedbe v cenikih in ostalih obvestilih o prodajnih programih ter opisi produktov so zgolj informativne narave in kot taki neobvezujoči. Cenik se objavlja na spletu ali pošilja po elektronski pošti. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo FCO skladišče OBNOVLJIVI VIRI, Matjaž Jamnik.s.p. Peruzzijeva 13, v Ljubljani.

b. Naročanje

Naročanje poteka na osnovi trenutno veljavnega cenika  OBNOVLJIVI VIRI ali obvestil in akcij, ki se strankam posredujejo preko elektronske pošte. Vsako naročilo mora vsebovati osnovne podatke o naročniku, načinu dobave ter o vrsti in količini naročenega blaga. Naročilo je potrebno posredovati preko elektronske pošte, faksa ali pošte. Dopustno je tudi telefonsko naročanje, ki mora biti naknadno potrjeno v pisni obliki. Prodajalec ne odgovarja za napačne ali prepozne dobave v primeru odstopanja od pravil naročanja ali v primeru nejasnega ali napačnega naročila stranke. Posredovano naročilo je nepreklicno, kar izrecno velja v primerih, ko je potrebno blago posebno naročiti. Za vsa naročila, ki presegajo dogovorjeni kreditni limit, lahko OBNOVLJIVI VIRI zahteva ustrezna dodatna zavarovanja plačila oz. zahteva predhodno plačilo ustrezne razlike. V kolikor ni navedeno drugače je veljavnost predračuna 5 dni od izstavitve,  OBNOVLJIVI VIRI po preteku veljavnosti ne more več zagotavljati ponujenega blaga po ponujenih pogojih.

c. Izdaja in prevzem blaga

Dobavni rok začne teči z dnem prejema naročila v ustrezni obliki, kot je podano v točki Naročanje. V primeru delnega avansa ali plačila po predračunu dobavni rok začne teči z dnem prejema plačila. Podani dobavni roki pomenijo delovne dni.  OBNOVLJIVI VIRI ne odgovarja za zamude pri dobavi, do katerih lahko pride zaradi neizpolnjevanja finančnih ali drugih obveznosti in zaradi netočnih ali pomanjkljivih informacij s strani kupca oz. neažurnosti prevoznikov. Prodajalec si prav tako pridržuje pravico podaljšanja dobavnega roka v primeru višje sile. OBNOVLJIVI VIRI je dolžna o nastanku ali prenehanju višje sile partnerja oz. kupca nemudoma obvestiti. Prodajalec lahko sam izbere ustrezna transportna sredstva po lastni odločitvi. V primeru lastnega prevzema partnerja lahko zahtevamo identifikacijo prevzemnika. Za škodo na blagu odgovarjamo samo v primeru dokazane velike malomarnosti naših zaposlenih. V primeru uveljavljanja odškodninskega zahtevka je potrebno  OBNOVLJIVI VIRI predložiti vso potrebno dokumentacijo oz. dokaze, ki tako malomarnost nedvomno dokazujejo. S podpisom dobavnice oz. računa partner oz. kupec potrjuje količino in vrsto prevzetega blaga, kasnejših reklamacij ne upoštevamo. Hkrati s podpisom dobavnice vsa odgovornost za blago preide na stran kupca. Vsaka graja napak pri dobavi se mora vršiti v skladu z zakonodajo oz. predpisi obligacijskega zakonika, ki ureja to področje, oz. v skladu s temi PPP.
Vse dobavljeno blago ostane do dokončnega plačila last OBNOVLJIVI VIRI , Matjaž jamnik s.p.. Blago lahko skladiščimo na več lokacijah in si zaradi logističnega procesa pridržujemo pravico, da v primeru neprevzema blaga v roku treh dni pošljemo blago na stroške kupca. Blago pošljemo na naše stroške ob naročilu nad 2.500 EUR z odštetimi rabati in brez DDV.

d. Reverz in konsignacija

Za potrebe testiranja ali demonstracije lahko družba OBNOVLJIVI VIRI svojim partnerjem izda blago na reverz. Izdajo lahko odobri samo direktor, in sicer največ za 10 dni, razen v primeru posebnih, pismeno potrjenih dogovorov. Partner s podpisom prejema blaga prevzema zanj polno odgovornost in obenem potrjuje količino in vrsto prejetega blaga. Po izteku dogovorjenega časa je dolžan blago vrniti v brezhibnem stanju, nepoškodovano in z vsemi pripadajočimi sestavnimi oz. dodatnimi deli, navodili za uporabo ter v originalni in nepoškodovani embalaži. V primeru, da partner neupravičeno zamuja z vračilom blaga ali ga vrne v stanju, ki ni v skladu s prejšnjim odstavkom tega pravilnika, se obveže blago kupiti po trenutno veljavnem ceniku in zanj dogovorjenih pogojih poslovanja. Blago je do končnega plačila računa last družbe OBNOVLJIVI VIRI, Matjaž Jamnik s.p.
Za blago, ki ga OBNOVLJIVI VIRI daje Partnerjem na konsignacijo, se podpiše posebna konsignacijska pogodba.

e. Plačilni pogoji

Plačila se izvajajo kot predplačila na osnovi veljavnega predračuna ali na osnovi nastalih obveznosti po računu. Na osnovi pogodbe in/ali ustreznega zavarovanja plačila lahko partner izvrši plačilo naročenega blaga z dogovorjenim odlogom, ki se šteje od dneva prevzema blaga. Plačilni rok oz. zapadlost plačila je navedena na dokumentu, na osnovi katerega se vrši plačilo. Odlog plačila velja do dogovorjene oz. odobrene višine kreditnega limita. V kolikor vrednost naročenega blaga skupaj z odprtim zneskom terjatev presega dogovorjeni limit, se partner obvezuje vnaprej plačati ustrezno razliko. Kot izvršeno plačilo smatramo vidnost ustreznega zneska na svojem TRR-ju v sistemu elektronskega bančništva, podatki za plačilo so navedeni na vseh uradnih dokumentih družbe, in ne odgovarjamo za nesporazume, ki bi nastali zaradi neustrezno ali nepopolno izpolnjenih nalogov za plačilo. V primeru prekoračitve plačilnih rokov si pridržujemo pravico obračunati zakonite zamudne obresti, ter v primeru neplačil ali neizpolnitve drugih pogodbenih obveznosti ustaviti dobavo blaga oz. zamrzniti poslovne odnose. Pridržujemo si pravico, da v primeru odloženega plačila sami izberemo ustrezen instrument zavarovanja plačila, ki ga mora predložiti kupec - menica, bančna garancija, poroštvo, ipd.

f. Zamenjave in vračila blaga

V primeru napake kupca ali partnerja (napačno naročilo) lahko na njegovo željo kupljeno blago zamenjamo, vendar samo v dogovoru s komercialistom – kontaktno osebo. Blago zamenjamo oz. naročimo v roku 8 delovnih dni po prevzemu, po cenah v ceniku zvišanih za 5%.
V kolikor se kupcu ali partnerju v nekaj dneh po nakupu iz kakršnega koli razloga odobri vračilo kupljenega blaga, le to pa je že bilo razpakirano oz. vzeto iz embalaže, se stranki prizna vračilo v znesku 80% kupnine oz. dejanske vrednosti blaga. V primeru napake pri izdaji v OBNOVLJIVI VIRI napačno blago zamenjamo takoj in brez doplačila.

g. Garancijski pogoji

Za kupljeno blago veljajo splošni garancijski pogoji in določbe v prilogi posameznega izdelka. OBNOVLJIVI VIRI se obvezuje, da bo v zakonsko določenem roku 45 dni ustrezno rešilo reklamacijske zahtevke za vse artikle, ki bodo v garancijskem roku prenehali delovati ali je njihovo delovanje neustrezno glede na funkcijo, ki naj bi jo izdelek imel, kot je napisano na specifikaciji izdelka. Če vam izdelka v tem roku ne bomo uspeli popraviti ali zamenjati, ste upravičeni do dobropisa v višini trenutne vrednosti reklamiranega izdelka. Garancijski rok prične teci z datumom začetka garancijske dobe. Garancija teče na novo v primeru zamenjave blaga za nov artikel. Artikel izgubi garancijo v naslednjih primerih:
- Če kupec ni ravnal po navodilih za uporabo ali je v izdelek posegla nepooblaščena oseba;
- Če je kupec nestrokovno ali malomarno ravnal z izdelkom ali ga poškodoval med Transportom;
- Če je kupec mehansko poškodoval izdelek ali vgrajeval neustrezni potrošni material oz. je bil montiran ali vzdrževan nepravilno; - Če so bili v izdelek vgrajeni neoriginalni deli brez soglasja OBNOVLJIVI VIRI ali proizvajalca izdelka;
- Če je bil izdelek v vlažnem prostoru, v stiku z odprtim ognjem ali visoko temperaturo, bil okvarjen zaradi višje sile, udara strele, neustrezne ozemljitve in podobno;
Garancija ne velja za potrošni material (baterije, kartuše, žarnice, papir, ipd …) in za podatke na nosilcih podatkov, za katere tudi ne prevzemamo nikakršnih odgovornosti.
Garancija v nobenem primeru ne omejuje drugih zakonskih določb. V primeru okvare izdelka se obrnete na pooblaščenega serviserja oz. na nas v kolikor izvajamo servis za kupljeno opremo (kot določeno na garancijskem listu oz. računu).

h. Sprejem blaga v garancijsko popravilo

Vsi reklamacijski zahtevki se rešujejo v družbi OBNOVLJIVI VIRI ,Matjaž jamnik s.p. Peruzzijeva 13, 1000 Ljubljana, po predhodnim dogovorom. Izdelek sprejmemo v garancijsko popravilo pod naslednjimi pogoji:
- s priloženim izpolnjenim in potrjenim garancijskim listom
- z dokumentom, ki izkazuje istovetnost blaga (račun, dobavnica z datumom dobave in serijskimi številkami)
- s priloženim izčrpnim opisom napake (»ne dela« se ne šteje za opis napake!)
- ustrezno zapakiranega (da je izdelek ustrezno zapakiran se smatra takrat, ko je izvzeta možnost fizičnih poškodb artikla.
- Na pošiljki mora biti vidno označeno, da je v njej blago za v servis oz. reklamacijo.
- Reklamirani artikel mora imeti obvezno priložene vse dodatke in kose, kot ob nakupu.

V kolikor okvarjenega izdelka ne morete osebno prinesti v našo poslovalnico, ga lahko pošljete po eni od dostavnih služb. Za kupce velja, da sprejemamo reklamacije na naše stroške izključno po hitri pošti Pošte Slovenije ali GLS. V primeru neupravičene reklamacije ali neupoštevanja navedenih zahtev okvarjeno blago vrnemo pošiljatelju na njegove stroške. Za upravičene garancijske zahtevke vse stroške vračila zamenjanega izdelka krije OBNOVLJIVI VIRI. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. OBNOVLJIVI VIRI si pridržuje pravico zaračunati vse administrativne in ostale stroške, ki bi nastali ob reševanju neupravičenih garancijskih zahtevkov, kot je diagnostika napake in podobno, po veljavnem ceniku servisa. Garancijski roki izdelkov so navedeni na garancijskem listu. DOBNOVLJIVI VIRI Matjaž jamnik s.p. Peruzzijeva 13, izjemoma prodaja tudi rabljeno opremo, za katero v skladu z zakonom (Zakon o varstvu potrošnikov ZVPot-UPB2) in na njegovi podlagi izdan Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS št.73/2003)) ni dolžno dajati garancije. OBNOVLJIVI VIRI si pridržuje lastninsko pravico nad vsem blagom, ki ni v celoti plačano, kar pomeni, da bomo v takem primeru do končnega plačila zadržali tudi vse reklamirane produkte. V kolikor reklamacijo pogojno rešimo hitreje zaradi nekega posebnega razloga, s strani proizvajalca pa je naknadno upravičenost zamenjave zavrnjena, si pridržujemo pravico, da vnaprej izdani izdelek zaračunamo po trenutno veljavni ceni in pogojih, ki jih proizvajalec oz. distributer ima, okvarjeni izdelek pa na stroške partnerja vrnemo v 30 dneh. V primeru, da stranka v 60 dneh po obvestilu o rešitvi reklamacije ne prevzame oz. ne zahteva vračila izdelka se smatra, da odstopa od omenjene zahteve in se strinja, da blago preide v last družbe OBNOVLJIVI VIRI d.o.o. Družba OBNOVLJIVI VIRI se zavezuje, da bodo vaši osebni podatki na izdelkih tudi po vračilu izdelka samo vaši in jih ne bomo razkrili tretji osebi.

i. KONČNE DOLOČBE

PPP OBNOVLJIVI VIRI Matjaž jamnik s.p. Peruzzijeva 13, so sestavni del pogodbe o prodaji opreme in storitev. Za poslovanje s partnerji in kupci veljajo izključno pogoji, ki so navedeni v PPP, razen če v prodajni pogodbi ni drugače določeno. S podpisom kateregakoli izdajnega dokumenta OBNOVLJIVI VIRI Matjaž jamnik s.p. Peruzzijeva 13, potrjujete, da sprejemate PPP naše družbe in ste z njimi v celoti seznanjeni. OBNOVLJIVI VIRI Matjaž jamnik s.p. Peruzzijeva 13, s podpisom tudi dovoljujete, da vam po elektronski pošti pošilja cenike in ostala obvestila, v kolikor tega pisno ne prekličete.

Powered by Shopamine. Nastavitve piškotkov

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
Politika piškotkov za spletno mesto Obnovljivi viri

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne boste izbrali, se to lahko odraža v slabše oblikovanih priporočilih in počasnejšem delovanju spletne strani. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.